Na hlavný obsah

Brannobezpečnostný výbor v utorok o nahrávkach napokon rokovať nebude

Zasadnutie presunuli pre ospravedlnenie ministra Mikulca.

Brannobezpečnostný výbor v utorok o nahrávkach napokon rokovať nebude
Na snímke poslanec Národnej rady SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR

Členovia výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť nebudú v utorok (2. 11.) rokovať o medializovaných policajných nahrávkach. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) sa totiž z výboru ospravedlnil zo zdravotných dôvodov.

Zasadnutie sa presúva na neurčito. RTVS o tom informoval Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽANO. Na rokovanie bol okrem Mikulca pozvaný aj policajný prezident Štefan Hamran. Barbara Túrosová z tlačového odboru ministerstva vnútra dodala, že príčinou zdravotných problémov minitra Mikulca nie je ochorenie COVID-19.

Vo viacerých médiách boli minulý týždeň zverejnené videá a ich prepisy, ktoré zobrazujú, ako sa na chate stretávali šéf Smeru-SD Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara, advokát Pavol Gašpar.

Medializovanie nahrávok prišlo po tom, ako prokuratúra informovala, že dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v rámci akcie Očistec o obrazovo-zvukové záznamy. Tie majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko