Na hlavný obsah

Bratislavský kraj a Arriva stále nenašli riešenie situácie

Využitie mikrobusov spôsobuje ďalšie problémy.

Bratislavský kraj a Arriva stále nenašli riešenie situácie
Na snímke cestujúci nastupujú do autobusu. Foto: RTVS

Situácia v prímestskej doprave v okolí Bratislavy sa nezlepšila ani po dvoch týždňoch. Spoločnosti Arriva sa skončilo ultimátum na vyriešenie dopravy v piatok (26. 11.). Dopravca mal predložiť plán, ako chce výpadky spojov vyriešiť. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) mal návrh cez víkend vyhodnotiť a verejnosť informovať o ďalšom postupe. Konkrétne riešenie nie je doteraz známe.

Aj keď dopravca rieši situáciu pomocou mikrobusov, spôsobuje to ďalšie problémy. Na ich šoférovanie stačí vodičský preukaz na osobné auto. Nie všetci vodiči mikrobusov však poznajú trasy.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Vodiči dostali základné školenie. Môže sa ale stať, že vodič z hodiny na hodinu vypadne napríklad z dôvodu covidu a zastupovať ho musí vodič, ktorý obsluhuje linku v inej časti regiónu, alebo úplne nový vodič,“ uvádza sa v stanovisku spoločnosti.

Nový prepravca nastúpil 15. novembra, no situáciu naďalej nezvláda. Na cestách stále chýba vyše 30 % spojov. Podľa zmluvy pritom malo od prvého dňa nástupu Arrivy jazdiť 95 %. Predseda kraja už vtedy žiadal dopravcu aby situáciu urýchlene riešil. „Dostali odo mňa nôž na krk, že do deviatich pracovných dní chcem vidieť dramatické zlepšenie,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Ultimátum uplynulo už v piatok (26. 11.). Kraj sa doteraz k tejto situácii nevyjadril.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny