Na hlavný obsah

Bratislavský kraj v sobotu otvorí vakcinačné centrum na štadióne, podávať bude tretie dávky

Župa spúšťa aj vlastný registračný formulár.

Bratislavský kraj v sobotu otvorí vakcinačné centrum na štadióne, podávať bude tretie dávky
Na snímke Národný futbalový štadión v Bratislave, v ktorom bude opäť prebiehať vakcinácia proti koronavírusu. Foto: TASR

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba (SaS) na sociálnej sieti oznámil, že župa v sobotu (6. 11.) opäť otvorí veľkokapacitné očkovacie centrum na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave. Jeho znovuotvorenie súvisí s podávaním posilňovacích tretích dávok vakcíny proti koronavírusu.

Na národnom futbalovom štadióne sa od soboty budú podávať len tretie dávky. Pre záujemcov o prvú alebo druhú dávku kraj zriaďuje očkovacie centrum v bratislavskom nákupnom centre Aupark, podotkol župan.

Bratislavský kraj takisto spúšťa vlastný formulár na prihlasovanie sa na tretiu dávku. „Spúšťame možnosť prihlasovania na tretie dávky. Ak máte 55 a viac rokov a nedostali ste SMS pozvánku alebo vám nevyhovuje už daný termín, môžete sa prihlásiť priamo k nám,“ informoval Droba. Prioritu pri očkovaní však budú mať ľudia s SMS pozvánkou od Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) alebo od župy.

Kraj vysvetľuje, že jeho registračný formulár na tretiu dávku je určený pre ľudí, ktorí majú minimálne 55 rokov a od podania druhej dávky vakcíny AstraZeneca alebo Pfizer/BioNTech im uplynulo aspoň 6 mesiacov. Registrovať sa môžu takisto pacienti s lekárskym potvrdením o oslabenej imunite či tí, ktorí majú nárok na tretiu dávku a dosiaľ nedostali SMS s pozvánkou, nemajú PIN kód alebo im nevyhovuje pridelený termín.

V prípade, že záujemca o tretiu dávku nedostal druhú dávku vakcíny vo veľkokapacitnom centre na štadióne, musí sa preukázať potvrdením o podaní druhej dávky, resp. covidovým pasom.

V prípade, že bude dosť záujemcov o očkovanie treťou dávkou zo Záhoria, kraj v sobotu otvorí aj očkovacie centrum v Malackách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko