Na hlavný obsah

Chára s prvým bodom po návrate k Islanders, asistoval aj Černák

Fehérváry nebodoval, Capitals prehrali.

Chára s prvým bodom po návrate k Islanders, asistoval aj Černák
Na ilustračnej snímke hokejisti New Yorku Islanders tešiaci sa z gólu. Foto: TASR/AP

Dvaja slovenskí hokejisti bodovali v noci na piatok v zámorskej NHL. Zdeno Chára prispel jednou asistenciou k jednoznačnému víťazstvu New Yorku Islanders na ľade Montrealu 6:2. Pre 44-ročného veterána to bol prvý bod po návrate do tímu „ostrovanov“.

Chára nastúpil na svoj 1 616. zápas v základnej časti profiligy a v počte odohratých stretnutí medzi obrancami sa osamostatnil na treťom mieste historického poradia, keď prekonal Larryho Murphyho. Rovnako asistenciu si pripísal aj ďalší slovenský zadák Erik Černák, ktorého Tampa Bay prehrala v Toronte 1:2 po predĺžení.

Islanders bodovali v šiestom dueli v rade. Hrdinom zápasu bol útočník Brock Nelson, ktorý pomohol k výhre štyrmi gólmi. Rovnako štyri góly nastrieľal v noci aj kapitán Bostonu Patrice Bergeron, ktorý zariadil triumf Bruins nad Detroitom 5:1.

V ďalšom zápase Washington s Martinom Fehérvárym prehral na ľade Floridy 4:5 po predĺžení. Dallas zvíťazil v Calgary 4:3 po predĺžení, do zostavy Stars sa opäť nezmestil slovenský obranca Andrej Sekera. O prvý hetrik v histórii tímu Seattle Kraken sa postaral Jordan Eberle, ktorý mal výraznú zásluhu na víťazstve ligového nováčika nad Buffalom 5:2.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport