Na hlavný obsah

Do boja s envirokriminalitou vstupujú policajti s novou technikou

Stála viac ako 2 milióny eur.

Do boja s poškodzovaním životného prostredia vstupujú policajti s novou technikou. Stála viac ako dva milióny eur. Vďaka nej sa dostanú aj na ťažko dostupné miesta. Časy, keď mali páchatelia lepšie vybavenie ako policajti, by tak mali byť minulosťou.

Najviac prípadov, ktoré envirokriminalisti v teréne riešia, sa týka krádeží dreva. Problémom sú aj odpad, nelegálne skládky či výruby lesov alebo pytliactvo.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„V minulosti sme mali problémy s dostupnosťou na miesto činu, ktoré sa nachádza v prírode alebo v nejakých priestoroch, kde nie je možné sa dostať bežnými motorovými vozidlami,“ vysvetľuje Mário Kern, riaditeľ odboru envirokriminality PPZ.

Prípadov envirokriminality na Slovensku aj naďalej pribúda. Vo väčšej miere na ňu podľa ministerstva vnútra upozorňujú aj bežní ľudia. Urobiť tak možno prostredníctvom tzv. Zelenej linky ministerstva životného prostredia. Vďaka nej by mali policajti páchateľa dolapiť oveľa jednoduchšie než doposiaľ.

„Sú to terénne vozidlá, sú to štvorkolky, sú to člny, ktorú budú používať na odhaľovanie aj organizovaných foriem páchania trestnej činnosti na úseku enviro,“ povedal Roman Mikulec (OĽANO), minister vnútra SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko