Na hlavný obsah

Dvaja muži účastní na incidente v piešťanskom supermarkete môžu ísť do väzby

S návrhom sa stotožnila prokuratúra.

Polícia SR Trnavského kraja informovala na sociálnej sieti, že súd rozhoduje o väzbe dvoch z troch mužov, ktorých policajti zadržali pri štvrtkovom (4. 11.) incidente v jednom z piešťanských supermarketov. Policajti museli voči skupine, ktorá si odmietala nasadiť v obchode respirátor, použiť donucovacie prostriedky, keďže nerešpektovali ich pokyny.

Policajti zadržali troch ľudí. „Polícia podala podnet na väzobné stíhanie všetkých troch obvinených. Prokuratúra sa, v dvoch prípadoch, s návrhom stotožnila,“ uviedla polícia na sociálnej sieti. Dodala, že obvinených v nedeľu (7. 11.) eskortovali na Okresný súd Piešťany, kde sa rozhoduje o ich väzbe.

„V prípade dokázania viny im môže hroziť trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov,“ konštatovala polícia. Ako v nedeľu uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO), dvaja zadržaní muži, o ktorých rozhoduje súd, sú bývalí vojaci. Jeden mal hodnosť kapitána, druhý je slobodník. Obaja opustili armádu na vlastnú žiadosť.

Polícia sa zaoberá aj vyhrážkami

„Polícia sa intenzívne zaoberá aj osobami, ktoré sa na sociálnych sieťach vyhrážajú policajtom, alebo vyzývajú ostatných k rôznym násilnostiam,“ uviedla polícia. Dodáva, že vo veci vedie vyšetrovanie pre trestné činy útoku na verejného činiteľa a podnecovanie.

Za vyhrážanie sa verejnému činiteľovi hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 3 roky. V prípade podnecovania na trestný čin si páchateľ môže odsedieť až 2 roky, uzavrela polícia.

Policajtov sa už skôr tento týždeň zastali premiér Eduard Heger, minister vnútra Roman Mikulec či minister obrany Jaroslav Naď (všetci OĽANO).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko