Na hlavný obsah

Dvaja slovenskí hokejisti mali pred Nemeckým pohárom pozitívny test na covid

Ďalší dvaja pôjdu do karantény.

Dvaja slovenskí hokejisti mali pred Nemeckým pohárom pozitívny test na covid
Na snímke slovenský hokejista Filip Krivošík. Foto: TASR

Pred štvrtkovým (11. 11.) štartom hokejového Nemeckého pohára (NP) v Krefelde mali dvaja hráči slovenskej reprezentácie pozitívny test na ochorenie COVID-19 a nenastúpia do zápasu proti Švajčiarom a ani do zvyšných duelov na NP. Konkrétne ide o Filipa Krivošíka a Jozefa Baláža.

Karanténu musia absolvovať ich spolubývajúci – Michal Ivan a Samuel Buček, ktorí sa nepredstavia minimálne v zápase proti Švajčiarom.

„Proti Helvétom nastúpime v mierne oklieštenej zostave. V karanténe musia zostať dvaja hráči aj ich spolubývajúci. Trošku nám to skrížilo plány, ale veríme, že odohráme dobrý zápas a hráči ukážu, čo je v nich,“ povedal pred zápasom asistent generálneho manažéra Oto Haščák pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Krivošík a Baláž musia zostať v karanténe aj nasledujúce dni a na turnaji teda nenastúpia. Slováci budú musieť od štvrtka do konca turnaja absolvovať každý deň PCR test. „Dúfame, že všetky testy nám vyjdú negatívne a dohráme turnaj podľa pôvodného plánu,“ zaželal si Haščák.

V rámci zvyšných stretnutí sa Slováci predstavia v sobotu (13. 11.) proti Rusom (18.00 h) a v nedeľu (14. 11.) zakončia turnaj súbojom s domácimi Nemcami (14.30 h).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport