Na hlavný obsah

Gašpar a ďalší obvinení z kauzy Očistec idú na slobodu

Najvyšší súd zamietol sťažnosť prokurátora.

Gašpar a ďalší obvinení z kauzy Očistec idú na slobodu
Obvinený policajný exprezident Tibor Gašpar. Foto: TASR

Bývalému policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi a ďalším obvineným v kauze Očistec nepredĺžili väzbu, skončí sa im 5. novembra. Najvyšší súd (NS) (NS) SR vo štvrtok (4. 11.) potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) a zamietol ako nedôvodnú sťažnosť prokurátora.

Senát Najvyššieho súdu dospel k záveru, že napadnuté rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu bolo vydané v súlade so zákonom a nezistil u obvinených zákonné dôvody na predĺženie lehoty väzby, ktorá im končí 5. novembra 2021. Informovala o tom vo štvrtok (4. 11.) hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová.

Návrh na predĺženie väzby zamietol v utorok (26. 10.) sudca pre prípravného konanie Špecializovaného trestného súdu. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal voči rozhodnutiu sťažnosť.

Policajný exprezident Gašpar, exšéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško, niekdajší riaditeľ protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer aj ďalší bývalí policajní funkcionári Marián Zetocha a Milan Mihálik sa tak dostanú na slobodu. Naďalej zostávajú obvinení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko