Na hlavný obsah

Halákov skvelý výkon Vancouveru nestačil, Tatar aj Fehérváry uspeli

Černák pre zranenie naďalej absentuje.

Halákov skvelý výkon Vancouveru nestačil, Tatar aj Fehérváry uspeli
Na archívnej snímke hokejový brankár tímu NHL Vancouver Canucks Jaroslav Halák inkasuje gól. Foto: SITA/AP

Hokejisti Washingtonu Capitals v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym triumfovali v zámorskej NHL na ľade Caroliny Hurricanes 4:2 v noci na pondelok (29. 11.).

Z výhry sa tešil aj útočník Tomáš Tatar, jeho New Jersey zdolalo doma Philadelphiu 5:2. Brankár Jaroslav Halák predviedol 39 zákrokov, no Vancouver prehral v Bostone tesne 2:3.

Washington si pripísal tretie víťazstvo za sebou a je na čele súťaže. O triumfe nad Carolinou rozhodol v 58. minúte gólom pri presilovej hre Dmitrij Orlov. Za hostí skóroval aj Alexander Ovečkin a svoj prvý zásah v profilige zaznamenal bieloruský útočník Aljaksej Protas.

Do prázdnej bránky poistil triumf John Carlson. Fehérváry strávil na ľade 19:24 min, v tretej tretine si odsedel dvojminútový trest za hákovanie Sebastiana Aha a domáci dve sekundy po jeho návrate na ľad vyrovnali na 2:2.

„Diabli“ z New Jersey pripravili Philadelphii už šiestu prehru za sebou, dvoma gólmi a dvoma asistenciami sa pod to podpísal švédsky útočník Andreas Johnsson. Jesper Bratt si pripísal gól a dve asistencie.

Tatar odohral v tretej formácii domácich 13 minút, mal tri strely na bránku. Jeho krajan Christián Jaroš je naďalej zranený.

Halák sa predstavil v Bostone v dueli proti svojmu bývalému klubu a na body nestačilo ani jeho 39 úspešných zákrokov. Canucks viedli po dvoch tretinách 2:1, ale Brad Marchand v 49. minúte vyrovnal a potom prihral aj na víťazný zásah Davida Pastrňáka tri a pol minúty pred koncom. Tridsaťšesťročný Halák tak stále čaká na prvé víťazstvo v drese Vancouveru (0-4-1).

Obranca Erik Černák pre zranenie naďalej absentuje v zostave Tampy Bay, ktorá na ľade Minnesoty prehrala 2:4. Ryan Hartman skóroval za domácich v treťom zápase za sebou.

Švajčiarsky útočník Timo Meier zariadil dvoma gólmi víťazstvo San Jose na ľade Chicaga 2:0. Čisté konto s poradovým číslom 25 v profikariére zaznamenal brankár hostí James Reimer, prvé po 22 mesiacoch. Zneškodnil 29 striel súpera.  

Toronto uspelo na štadióne Anaheimu 5:1 a siedmou výhrou na ľade súpera za sebou vyrovnalo klubový rekord. Predtým sa to kanadskému tímu podarilo aj v sezónach 1940/41, 1960/61 a 2002/03.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport