Na hlavný obsah

Heger sa intenzívne zaoberá možnosťou lockdownu na tri týždne

Premiér nechce hazardovať so zdravím občanov.

Heger sa intenzívne zaoberá možnosťou lockdownu na tri týždne
Premiér Eduard Heger počas prejavu v 32. výročiu Nežnej revolúcie 17. novembra 2021. Foto: RTVS

Predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) sa intenzívne zaoberá možnosťou trojtýždňového lockdownu pre všetkých obyvateľov bez ohľadu na očkovanie, ako to navrhuje ministerstvo zdravotníctva a konzílium odborníkov. Práve ich názor je podľa neho kľúčový. Informovala o tom premiérova hovorkyňa Ľubica Janíková.

Heger v žiadnom prípade nechce hazardovať so životmi zaočkovaných i nezaočkovaných občanov. „Premiér si uvedomuje, že je nutné situáciu riešiť okamžite aj preto, aby sme mali pokojnejšie Vianoce a mohli neskôr opatrenia uvoľňovať s ohľadom na blížiacu sa sezónu v cestovnom ruchu,“ dodáva Janíková.

Za okamžitý trojtýždňový lockdown pre všetkých sa postavili už aj predseda parlamentu Boris Kollár či minister práce Milan Krajniak (obaja Sme rodina), sú však proti povinnému očkovaniu. Proti tomu, aby sa obmedzovali aj ľudia, ktorí sa nechali zaočkovať proti koronavírusu, sa postavila koaličná Sloboda a Solidarita.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) otvorí na najbližšom rokovaní vlády otázku zavedenia núdzového stavu. „Núdzový stav je stále v hre, minister zdravotníctva preto opätovne otvorí otázku o jeho zavedení. O jeho forme ešte bude diskusia so všetkými zainteresovanými,“ povedala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko