Na hlavný obsah

Hygienici vo Vranove nad Topľou pozastavili prezenčnú výučbu na školách

Na dištančné vyučovanie prešli aj v Rožňavskom okrese.

Hygienici vo Vranove nad Topľou zastavili prezenčné vyučovanie. Tretina infikovaných covidom sú žiaci a ich rodičia. Zatvorené sú všetky stredné školy aj viaceré základné a materské školy. Prezenčne sa môžu učiť len deti rodičov z kritickej infraštruktúry, ktoré nemajú viac ako 10 rokov. 

Väčšina vranovských žiakov sa učí od pondelka (29. 11.) z domu. Na základnej škole Bernolákova sa z 800 žiakov mohlo zúčastniť prezenčnej výučby 16.

„Pripravovali sme sa na to, ale aj napriek tomu nás to zaskočilo, keďže sme sa to dozvedeli počas víkendu, a to je potom veľmi ťažké flexibilne reagovať, komunikovať s učiteľmi rodičmi aj žiakmi,“ uviedol Marek Cerula, riaditeľ ZŠ Bernolákova.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Rozhodnutie okresnej bezpečnostnej rady aj hygienikov sa dotklo vyše 30 škôl v okrese. „Prvý stupeň základných škôl a materské školy sú v drvivej väčšine zatvorené,“ spresnil Daniel Lorinc, predseda Združenia miest a obcí Vranovského regiónu.

Na dištančné vyučovanie od pondelka prešli aj školy v Rožňavskom okrese, a od utorka (30. 11.) sa vyučovať na diaľku bude v okrese Lučenec aj na Orave. Epidemickú situáciu budú hygienici prehodnocovať znova koncom týždňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny