Na hlavný obsah

K členstvu v zločineckej skupine takáčovci sa priznal jeden zo 17 obžalovaných

Kudličku počas výpovede strážili ozbrojení kukláči.

K členstvu v zločineckej skupine takáčovci sa priznal jeden zo 17 obžalovaných
Na snímke vľavo Ľubomír Kudlička a vpravo Patrik Vidašič prichádzajú na súdne pojednávanie v sprievode ZVJS. Foto: TASR

Do lavíc pre obžalovaných sa opäť posadili údajní členovia takáčovcov. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v stredu (3. 11.) ako prvý vypovedal Ľubomír Kudlička, ktorý je považovaný za bossa mafiánskej skupiny. Dianie v Pezinku sleduje redaktorka RTVS Nina Miková.

Ľubomíra Kudličku alias „Kudlu“ počas výpovede strážili v tesnej blízkosti ozbrojení kukláči. Ako jediný obžalovaný je už právoplatne odsúdený na 25 rokov, a to za objednávku vraždy podnikateľa Romana Krajčiho. Tvrdí, že mafiánskym bossom nebol. 

„Keďže som riadil firmu, ktorej zamestnancov pred svojou smrťou riadil Ján Takáč, tak vzniká fáma od ľudí o Kudličkovi ako bossovi takáčovcov. Na tomto mieste musím zdôrazniť, že ide o zásadný omyl zo strany orgánov činných v trestnom konaní,“ uviedol. Jeho slová zazneli aj v Rádiožurnále na Rádiu Slovensko.

Z celkovo 17 obžalovaných všetci s výnimkou jedného pred súdom vyhlásili, že sú nevinní, prípadne sa odmietli vyjadriť k jednotlivým bodom obžaloby. K členstvu v zločineckej skupine sa však jeden z obžalovaných priznal. Ide o Pavla Komendáka.

„Čo sa týka skutku v bode obžaloby číslo jedna, uvádzam, že som vinný a úprimne to ľutujem,“ vyhlásil.

Podľa obžaloby páchala skupina trestnú činnosť od roku 2004 do roku 2019. Okrem trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny sa im pripisuje napríklad aj vydieranie, nedovolené ozbrojovanie či majetková trestná činnosť.

Skupina bola údajne napojená na orgány činné v trestnom konaní, vďaka čomu sa jej darilo fungovať tak dlho. Spolupracovať mala napríklad aj s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko