Na hlavný obsah

Kde sa od pondelka dostanú nezaočkovaní Slováci?

Pozrite si zoznam esenciálnych obchodov.

Kde sa od pondelka dostanú nezaočkovaní Slováci?
Zákazníčka si vyberá oblečenie v butiku. Foto: TASR

Vláda na štvrtkovom (18. 11.) rokovaní schválila prísnejší covidový automat. Sprísnenie opatrení sa netýka takzvaných esenciálnych obchodov a služieb.

Za tie sa považujú liečebné kúpele pre pacientov s lekárskym predpisom. Ide aj o prevádzky liečebno-pedagogickej intervencie a terapie pre osoby so zdravotným postihnutím.

Ďalej sú medzi nimi predajne potravín, prevádzky verejného stravovania vrátane trvalých stánkov, ktoré vydávajú jedlá so sebou alebo prostredníctvom donášky. Tiež závodné, školské a podobné kuchyne a jedálne. Taktiež predajne drogérie, lekárne, predajne a výdajne zdravotníckych pomôcok a očné optiky.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Otvorené pre všetkých zostávajú ďalej predajne obuvi a oblečenia, novín a tlačovín, predajne s krmivom pre zvieratá a veterinárne ambulancie, predajne domácich a záhradkárskych potrieb.

Tiež knižnice, práčovne a čistiarne, výdajné miesta tovarov zakúpených na diaľku. Prevádzky telekomunikačných operátorov, poštových, bankových a iných finančných, poisťovacích a leasingových služieb.

Esenciálnymi prevádzkami a službami sú aj čerpacie stanice, predajne náhradných dielov, služby technickej a emisnej kontroly, taxislužby, kľúčové služby, zberné dvory, oprava a servis, služby dlhodobého a karanténneho ubytovania, pohrebné služby, advokáti, notári, exekútori, mediátori, dražobníci, rozhodcovia, znalci, tlmočníci a prekladatelia, obchodné miesta sieťových odvetví.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko