Na hlavný obsah

Koalície Spolu a PirSTAN sa dohodli na koaličnej zmluve

Strany si rozdelili aj ministerstvá.

Koalície Spolu a PirSTAN sa dohodli na koaličnej zmluve
Na snímke predstavitelia koaličných strán. Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Koalície SPOLU a Piráti/STAN sa po dvanásťhodinovom rokovaní dohodli na koaličnej zmluve aj programovom vyhlásení spoločnej vlády, uviedol v utorok (2. 11.) predseda ODS Petr Fiala. Líder SPOLU taktiež oznámil rozdelenie ministerstiev medzi jednotlivé koalície.

SPOLU bude mať 10 ministrov, zatiaľ čo Pirátom a Starostom pripadne 7 rezortov, oznámil Fiala. Dodal, že dostal správu od hradného kancelára Vratislava Mynářa o tom, že hospitalizovaný český prezident Miloš Zeman je ochotný prijať ho vo chvíli, keď ho v nemocnici preložia na normálnu izbu.

Koalícia SPOLU obsadí posty ministrov financií, obrany, práce, dopravy, zdravotníctva, spravodlivosti, poľnohospodárstva, životného prostredia, kultúry a pre vedu. Pirátom a STAN pripadnú rezorty vnútra, priemyslu, školstva, miestneho rozvoja, zahraničia a novo definovaný post ministra pre legislatívu a ministra pre Európsku úniu.

Personálne obsadenie nechcel Fiala po celodennom rokovaní priblížiť. Najprv chce koalícia dohody potvrdiť v straníckych grémiách tak, aby ich mohla v pondelok (8. 11.) podpísať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet