Na hlavný obsah

Kollár chce zviditeľniť Tatry Chorvátom

Pripraviť plánuje špeciálne balíky služieb.

Kollár chce zviditeľniť Tatry Chorvátom
Na snímke predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a šéf tamojšieho Saboru Gordan Jandrokovič. Foto: RTVS

Zviditeľniť slovenské Tatry pre Chorvátov a novými investíciami udržiavať dobré vzájomne vzťahy. Aj toto boli témy spoločného rokovania predsedu národnej rady Borisa Kollára (Sme rodina) so šéfom chorvátskeho Saboru Gordanom Jandrokovičom.

Spoločným záujmom oboch krajín je vzájomná pomoc v cestovnom ruchu. Vlani, aj napriek pandémii, navštívilo Chorvátske more približne 360 000 Slovákov. Kollár by chcel, aby podobné počty Chorvátov prichádzali v zime do slovenských hôr.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Určite budem hovoriť so sekciou dopravy, cestovného ruchu, aby sme urobili cielenú reklamu a pozvali a urobili špeciálne balíky služieb pre Chorvátov recipročne,” povedal Kollár.

Podľa Jandrokoviča sú Chorváti zvyknutí navštevovať skôr Rakúsko, Taliansko a Slovinsko. „Ale dúfam, že takýmito posolstvami, akými je aj dnešné stretnutie, sa návštevnosť chorvátskych lyžiarov na Slovensku zvýši,“ doplnil.

Oficiálnu návštevu predseda parlamentu Boris Kollár ukončí v utorok (16. 11.) po prijatí u chorvátskeho prezidenta a predsedu vlády.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet