Na hlavný obsah

Koronavírus v Nemecku si vyžiadal už viac ako stotisíc životov

Nemocnice sú vyťažené, budú nutné prevozy pacientov.

Koronavírus v Nemecku si vyžiadal už viac ako stotisíc životov
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Nemecku v stredu (24. 11.) zomrelo 351 nakazených a pandémia koronavírusu má už celkovo 100 119 obetí na životoch. Vyplýva to z údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI). Zdravotníci za posledný deň zachytili 75 961 pozitívnych testov. Prvýkrát tento údaj prekonal hranicu 70 000 a je zároveň najvyšší od začiatku pandémie, uviedla DPA.

Všetky ukazovatele v Nemecku vykazujú rekordne nepriaznivé hodnoty. Popri najvyššom počte novonakazených prudko stúpa aj incidencia. V krajine s 83 miliónmi obyvateľov je teraz 7-dňová incidencia 419, 7 infikovaných na 100 000 obyvateľov. Pred týždňom to bolo 336,9 a pred mesiacom 110,1 infikovaných na 100 000 obyvateľov.

Nemocnice sú preplnené, schválili nové pravidlá

Nemocnice v niektorých spolkových krajinách už sú tak vyťažené, že budú nevyhnutné prevozy pacientov, varoval už v pondelok (22. 11.) Gernot Marx, hovorca nemeckých lekárov pracujúcich na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

V stredu (24. 11.) vstúpil v Nemecku do platnosti nový zákon o boji proti infekčným chorobám, ktorý na pracoviskách či vo verejnej doprave zavádza povinnosť predkladať doklad o očkovaní, absolvovaní choroby alebo teste. Neočkovaní zamestnanci musia mať na pracovisku negatívny test na koronavírus, samotestovanie pod dohľadom zamestnávateľov už nie je možné.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet