Na hlavný obsah

Košice chcú zvýšiť počet očkovaných, ponúknu im zľavy

Portál s akciami budú môcť využiť všetci Slováci.

Košice chcú zvýšiť počet očkovaných, ponúknu im zľavy
Foto: TASR

Košický samosprávny kraj (KSK) chce motivovať obyvateľov k očkovaniu. Pripravuje preto nový portál, kde by podnikateľské subjekty odmeňovali zaočkovaných rôznymi zľavami a akciami.

Situácia v súvislosti s koronavírusom sa v Košiciach tak, ako takmer na celom Slovensku, začína zhoršovať. „Obsadenosť pacientov v nemocniciach je 78 percent, o týždeň alebo dva, možno budeme mat naplnenú najväčšiu nemocnicu v kraji a ďalšie lôžka bude ťažké získať,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Mesto Košice bude na covidovom semafore od pondelka (15. 11.) v čiernej farbe. Podľa Trnku sa KSS snaží, aby sa Košice dostali do bordovej farby. „Číslo z minulého piatku je 1 214. Je to počet Košičanov, ktorí keby boli zaočkovaní, tak by sme sa mohli presunúť do bordovej farby. Znamenalo by to, že máme zaočkovaných 65 percent nad 50 rokov, čo je podmienka, o ktorú sa snažíme,“ dodal.

Aj z toho dôvodu mesto spúšťa nový projekt, ktorý má motivovať obyvateľov k očkovaniu. KSS vyzýva podnikateľské subjekty, aby sa zapojili do výzvy. „Zverejňujeme výzvu pre všetky subjekty, ktoré vedia poskytnúť akúkoľvek zľavu pre zaočkovaných a všetky tieto subjekty by sme sústredili pod jednu strechu,“ povedal s tým, že by vznikol portál preodmenu.sk, na ktorom by si ľudia mohli pozrieť všetky dostupné akcie. „Momentálne máme prihlásených približne 50 subjektov, ktoré poskytli zľavy vo výške 500 eur.“

Uviedol, že zľavy budú rôznorodé a využiť ich môžu aj obyvatelia mimo Košického kraja. Podnikatelia majú celý budúci týždeň na to, aby sa do projektu prihlásili. Spustenie portálu pre verejnosť sa plánuje na piatok (19. 11.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny