Na hlavný obsah

Košické okresy budú od pondelka v čiernej farbe

Mesto rozbieha výjazdové očkovanie.

Košické okresy budú od pondelka v čiernej farbe
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pre zhoršujúcu sa epidemickú situáciu prejdú košické okresy od pondelka (15. 11.) do čiernej farby covidového automatu. Informovalo o tom mesto Košice na svojej webovej stránke v utorok (9. 11.).

„Kým ešte v lete boli všetky košické okresy zelené, od nasledujúceho týždňa bude celé mesto aj okolie v čiernej farbe,“ uvádza mesto.

V snahe vrátiť košické okresy naspäť z fázy s najprísnejšími opatreniami aspoň do bordovej farby ešte pred nadchádzajúcimi vianočnými sviatkami, zabezpečí mesto Košice v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom mobilné očkovacie jednotky na frekventovaných miestach. Posilnené očkovanie bude prebiehať od utorka do soboty (13. 11.).

Očkovať sa bude jednodávkovou vakcínou od Johnson & Johnson alebo dvojdávkovou od konzorcia Pfizer/BioNTech. Okrem vakcinácie budú k dispozícii aj odborníci, ktorí odpovedia na všetky otázky.

Košický primátor Jaroslav Polaček apeluje na ľudí, aby sa nechali zaočkovať a pomohli tak k zvyšovaniu kolektívnej imunity. Tvrdí, že stačí presvedčiť niečo vyše 1 000 ľudí nad 50 rokov, aby sa mesto vrátilo do bordovej farby.

„Ak chceme mať v Košiciach príjemnejšie Vianoce a Silvester ako pred rokom a ak chceme pomôcť preťaženým zdravotníkom v nemocniciach, prosím každého, kto to doteraz odkladal, aby zvážil možnosť nechať sa zaočkovať,“ vyzval Polaček.

Upozornil, že v čiernej farbe nebude možné stretnúť sa s najbližšími napríklad na vianočných trhoch, športovať v interiéri či navštevovať reštaurácie.

„Nechýba nám už veľa, aby sme opäť vykročili za slobodou a ochránili si aj svoje zdravie. Do ulíc nášho mesta vyrážame s jasným cieľom a veríme, že čo najviac z vás sa k nám pripojí,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny