Na hlavný obsah

Libanon zakázal cestovným kanceláriám propagovať Bielorusko

Cieľom je spomaliť tok migrantov.

Libanon zakázal cestovným kanceláriám propagovať Bielorusko
Na snímke migranti z Blízkeho východu na hranici s Poľskom. Foto: TASR

Libanonská vláda vo štvrtok (25. 11.) nariadila cestovným kanceláriám v krajine, aby ako destináciu prestali propagovať Bielorusko, informuje o tom agentúra AFP. Cieľom kroku je spomaliť tok migrantov, ktorí sa snažia dostať do Európskej únie (EÚ) prechodom hraníc z Bieloruska do Poľska.

Rozhodnutie vláda oznámila v obežníku, ktorý zverejnila libanonská agentúra NNA. Minister turizmu Valíd Nasár uviedol, že cieľom kroku je zabrániť, aby migranti využívali Bejrút ako východiskovú destináciu.

Na poľsko-bieloruskú hranicu prichádza tisíce migrantov v nádeji, že sa im podarí dostať do EÚ. Poľsko ich však odmieta vpustiť.

Krajiny EÚ vinia autoritárskeho bieloruského lídra Alexandra Lukašenka z toho, že migračnú krízu vyvolal v odvete za sankcie, ktoré Únia uvalila na jeho režim pre porušovanie ľudských práv. Minsk takéto obvinenia odmieta.

Libanonské úrady už občanom z vybraných krajín pozastavili rezervácie letov vypravovaných bieloruskou spoločnosťou Belavia, ktorá v uplynulých mesiacoch začala z Bejrútu lietať výrazne častejšie ako predtým.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet