Na hlavný obsah

Liga majstrov: Futbalisti Salzburgu nepotvrdili postup do osemfinále

Chelsea si pripísala ďalšie tri body.

Liga majstrov: Futbalisti Salzburgu nepotvrdili postup do osemfinále
Na snímke uprostred obranca Wolfsburgu Ridle Baku strieľa úvodný gól v zápase G-skupiny 4. kola skupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale VfL Wolfsburg - Red Bull Salzburg. Foto: TASR/AP

Futbalisti VfL Wolfsburg zvíťazili v utorňajšom (2. 11.) zápase G-skupiny Ligy majstrov 2021/2022 nad Red Bullom Salzburg 2:1 a zvýšili si šance na postup. V H-skupine zvládla londýnska Chelsea úlohu favorita, no domáce Malmö FF zdolala len tesne 1:0.

Wolfsburg mohol inkasovať už v 2. minúte, ale Karim Adeyemi zvnútra šestnástky minul. Trest prišiel okamžite. Po akcii z ľavej strany poslal Yannick Gerhardt prihrávku do vápna pomedzi nohy obrancu a Ridle Baku trafil odkrytú časť bránky – 1:0.

Domácim však rýchly gól nepomohol. V ďalšom priebehu mal viac z hry i šancí líder G-skupiny a v 30. minúte sa mu podarilo vyrovnať. Maximilian Wöber zakrútil loptu z priameho kopu k pravej žrdi.

Adeyemi v 50. minúte nevyužil ďalšiu tutovku a Wolfsburg ho opäť potrestal o desať minút neskôr. Wöber poslal pas do šestnástky na Lukasa Nmechu a ten bombou spoza hráča a z uhla upravil na 2:1. Domáci sa v závere ubránili a dosiahli prvé víťazstvo, na svojho súpera strácajú dva body. Pre rakúsky klub to bola prvá prehra.

Chelsea mala podľa očakávania prevahu, súper od úvodu bránil v hlbokom bloku. Prvé väčšie šance hostí prišli po štvrťhodine, no Hakima Ziyecha vychytal brankár a hlavička Rubena Loftusa-Cheeka tesne minula. Domáci brankár Johan Dahlin udržal Malmö v hre aj v 29. minúte, keď zachránil pri gólovke Kaia Havertza.

Do polčasovej prestávky mohli ísť nakoniec do vedenia domáci. V nadstavenom čase sa dostal do tutovky Antonio Čolak, ale volejom tesne minul.

Tlak hostí pokračoval aj po zmene strán a v 56. minúte sa dočkali gólu. Callum Hudson-Odoi si na pravej strane vymenil loptu s Cesarom Azpilicuetom, poslal presný pas na zadnú žrď, kde bol nachystaný Ziyech. Chelsea si vypracovala ešte zopár šancí, ale gól už nepadol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport