Na hlavný obsah

Liga Majstrov: Juventus a Bayern postúpili do ďalšej fázy turnaja

Body pre United zachraňoval Ronaldo.

Liga Majstrov: Juventus a Bayern postúpili do ďalšej fázy turnaja
Na snímke vľavo poľský hráč Bayernu Robert Lewandowski strieľa gól v zápase E-skupiny 4. kola Ligy majstrov vo futbale Bayern Mníchov - Benfica Lisabon. Foto: TASR/AP

Futbalisti Juventusu Turín a Bayernu Mníchov si ako prví zabezpečili postup do osemfinále Ligy majstrov 2021/2022. „Stará dáma“ vyhrala doma nad Zenitom Petrohrad 4:2 a je bez straty bodu na čele H-skupiny, Bavori zdolali lisabonskú Benficu 5:2 a taktiež sú so štyrmi výhrami na čele „éčka“.

Kanonier Bayernu Robert Lewandowski si osladil svoj 100. duel v prestížnej súťaži hetrikom a zaznamenal v nej už 81 gólov.

Nemecký veľkoklub v utorkovom (2. 11.) zápase viedol z lavičky už opäť tréner Julian Nagelsmann, ktorý absolvoval 14-dňovú karanténu po pozitívnom teste na koronavírus. V úvode mali sľubné šance najprv hostia a potom aj Serge Gnabry, no napálil len brankára Benficy.

Tá dostala loptu do siete po štvrťhodine hry, no gól neplatil, keďže VAR odhalil Pizziho ofsajd. Domáci udreli dvakrát v rozmedzí 26. až 32. minúty, keď sa najprv presadil Lewandowski a potom prihral na gólovú pätičku Gnabryho.

Hostia znížili v 38. minúte po hlavičke Morata, ale Bayern mohol ísť do polčasu opäť s dvojgólovým náskokom. Lewandowski však nepremenil penaltu po ruke v šestnástke. Poľský kanonier si to však po zmene strán bohato vynahradil, keď dosiahol hetrik, ďalší gól pridal Leroy Sane. Za hostí skóroval ešte Darwin Nunez.

Trápenie Barcelony

Hráči FC Barcelona pod vedením dočasného trénera Sergiho Barjuana vyhrali na ihrisku Dynama Kyjev tesne 1:0 a poskočili na druhé miesto E-skupiny. Po slabom úvode prvého polčasu mali väčšie šance domáci, no Mykola Šaparenko dve zahodil.

Barcelona bola blízko k vedúcemu gólu v 63. minúte, VAR jej však zamietol penaltu. Favorit išiel predsa len do vedenia 20 minút pred koncom zásluhou Ansua Fatiho. Na vedúci Bayern stráca šesť bodov, pred Benficou má náskok dva body.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Juve bez straty bodov

V H-skupine potvrdil Juventus postup do osemfinále výhrou nad Zenitom 4:2. Domáci odštartovali veľkým náporom, Paulo Dybala trafil v 9. minúte žrď a o dve minúty neskôr poslal svoj tím do vedenia, no potom si dal Leonardo Bonucci vlastný gól a bolo 1:1.

Turínčania však potvrdili úlohu favorita, druhý polčas odštartovali veľkým tlakom, ktorý korunoval v 60. minúte svojím druhým gólom, tentoraz z penalty, Dybala. Ďalšie pridali Federico Chiesa a Alvaro Morata. V závere už len znížil Sardar Azmoun. Juventus tak postúpil s 12 bodmi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Vydretá remíza

V F-skupine zachránil Cristiano Ronaldo bod Manchestru United na ihrisku Atalanty Bergamo (2:2) dvoma gólmi v nadstavenom čase oboch polčasov. Hostia mohli ísť do vedenia už v 5. minúte, no lopta sa od Scotta McTominaya dokotúľala len do žrde.

Atalante naopak prvá šanca vyšla a Josip Iličič rozvlnil v 12. minúte sieť za Davidom de Geom. Gól potvrdil aj VAR. Hostia si potom vypracovali niekoľko šancí a na vyrovnanie premenili krásnu akciu z nadstaveného času, keď Bruno Fernandez pätičkou v šestnástke priťukol loptu Ronaldovi.

V 57. minúte sa dostali späť do vedenia domáci. Obrana United signalizovala ofsajd a rozhodca gól Duvana Zapatu najprv neuznal, no potom do hry zasiahol VAR a platil – 2:1. O deľbe bodov nakoniec rozhodol Ronaldo strelou z voleja v 90.+1 minúte.

United sa udržali na prvom mieste tabuľky, rovnako sedem bodov nazbieral aj Villarreal, ktorý zdolal švajčiarsky Young Boys Bern 2:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport