Na hlavný obsah

Ľudia opäť cestujú za vakcínou stovky kilometrov

Vybrať si vakcinačné centrum pri registrovaní stále nie je možné.

Aktuálne na Slovensku očkujú v 63 nemocniciach, v 15 veľkokapacitných centrách a v 15 poliklinikách. Vakcinujú aj mobilné očkovacie tímy či lekári v ambulanciách.

Kým vláda presviedča ľudí na očkovanie, niektorí za vakcínou cestujú aj stovky kilometrov naprieč celou krajinou. Ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že je za tým nedočkavosť záujemcov a namiesto toho, aby si na voľnú kapacitu počkali vo svojom okrese, radšej vycestujú. Podľa rezortu sú kapacity nastavené správne a sú dostatočné.

Výber konkrétneho vakcinačného centra systém Národného centra zdravotníckych informácií stále neumožňuje. Vybrať sa dajú iba kraj a okres. Jeden alebo viacero.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Pozvánka na očkovanie vám príde tam, kde majú prvý voľný termín, a keďže niektorí chcú byť zaočkovaní čo najskôr, za vakcínou vycestujú a práve takto vzniká tzv. očkovacia turistika.

„Ak niekto zaklikne okres alebo vzdialenejší región, je možné, že dostane tam termín skôr, keďže práve v jeho okrese alebo regióne, kde býva, môžu byť tie kapacity naplnené,“ povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko