Na hlavný obsah

Manchester United angažoval Rangnicka ako nového trénera

Nahradil Solskjaera.

Nemec Ralf Rangnick  je nový tréner futbalistov Manchestru United. Anglický klub sa s ním dohodol na zmluve do konca prebiehajúcej sezóny, potom by mal ďalšie dva roky pracovať v klube ako poradca a konzultant. V trénerskej funkcii nahradil Oleho Gunnara Solskjaera.

„Rangnick bol kandidátom číslo jeden na post dočasného trénera pre jeho neoceniteľné vodcovské schopnosti a takmer štyri desaťročia skúseností v oblasti manažmentu a trénerstva,“ uviedol riaditeľ ManUtd John Murtough po vymenovaní 63-ročného nemeckého kormidelníka do funkcie. Ten ešte čaká na udelenie pracovných víz.

Rangnick bol doteraz šéfom športového a rozvojového oddelenia v ruskom klube Lokomotiv Moskva. Trénersky naposledy viedol RB Lipsko do roku 2019. Predtým pôsobil aj v Stuttgarte, Hannoveri, Schalke a Hoffenheime.

Solskjaera vedenie United prepustilo 21. novembra po ligovej prehre 1:4 s Watfordom. Tím potom dočasne viedol v tréningoch a dvoch stretnutiach asistent Michael Carrick.

„Som nadšený, že prichádzam do Manchestru United a zameriam sa na to, aby táto sezóna bola pre klub úspešná. Káder je plný talentu a vytvára skvelú rovnováhu medzi mladosťou a skúsenosťou,“ skonštatoval Ragnick.

„Všetko moje úsilie počas nasledujúcich šiestich mesiacov bude zamerané na to, aby som pomohol hráčom naplniť svoj potenciál. Teším sa potom aj na podporu klubu z dlhodobého hľadiska na báze poradenstva,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport