Na hlavný obsah

Matovič: Lengvarský zlyhal pri očkovacej kampani

Kampaň je podľa neho veľmi slabá.

Matovič: Lengvarský zlyhal pri očkovacej kampani
Na snímke podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) zlyhal pri očkovacej kampani. Povedal to v relácii Rádia Expres minister financií Igor Matovič (OĽANO). Aktuálnu kampaň na podporu očkovania označil za „hračkársku“.

Tvrdí, že od Lengvarského nezaregistroval žiadnu snahu na zvýšenie očkovania, pochválil ho však za reformu nemocníc. „Čo sa týka reformy, držím mu palce, čo sa týka očkovania, zlyháva,“ doplnil s tým, že reforma nemocníc je najmä dielom Mareka Krajčího (OĽANO), ktorý vypracoval podklady.

Povinné rúška v školách

Nepozdáva sa mu ani to, že deti v triedach nenosia rúška, a preto narastajú čísla infikovaných. „Toto je katastrofálne rozhodnutie a Slovensko na to doplatí,“ hovorí s tým, že nenosením rúšok v školách sú ohrozené deti a potom aj ich rodičia a starí rodičia. „Ak nebudeme chrániť deti, školy sa zatvoria. Ale nie preto, že to nariadime, ale preto, že sa rodičia budú báť poslať ich do školy.“

Okrem toho Matovič kritizuje, že deti v školách nemajú k dispozícii testy, rovnako ani zamestnávatelia netestujú svojich zamestnancov. „Niektorí ministri si neodrobili svoju prácu,“ dodal.

Verí v koalíciu

Pripomína, že koalícia začala vládnuť v začiatkoch koronavírusu. Situácia je podľa neho zložitá a neprispievajú jej ani vzťahy v koalícii. Matovič povedal, že sa snaží tlmiť populizmus jednotlivých politických strán, aby nedošlo k rozpadu koalície. „Verím tomu, že všetci koaliční partneri si uvedomia, že sabotovať reformy je cesta do pekla a natiahnutie červeného koberca pre mafiu.“

Koaličným partnerom chce dať možnosť, aby sa spojili pri reformách, napríklad pri daňovo-odvodovej reforme. Jej časť chce predstaviť v nedeľu (14. 11.). Ako povedal, pôjde o „daňovú revolúciu“.

„Ja som asi najväčší optimista výdrže Sme rodina v koalícii a budem sa snažiť, aby reformy podporovali,“ uviedol.

K prípadu Zuzany z očkovacej lotérie minister tvrdí, že urobil všetko preto, aby výhru dostala, no SaS jeho snahu zablokovala. Podľa svojich slov by sa vôbec nedivil, keby pani Zuzana zažalovala štát a o výhru sa súdila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko