Na hlavný obsah

Maturanti namiesto stužkovej darovali krv

Darovania sa zúčastnilo 20 gymnazistov.

V nemocniciach po celom Slovensku chýba krv. Národná transfúzna stanica prosí ľudí, aby prišli darovať túto vzácnu tekutinu. V utorok (23. 11.) tak urobili žiaci maturitných ročníkov gymnázia v Spišskej Novej Vsi. Symbolicky tým nahradili stužkovú slávnosť.

Na hematologicko-transfúzne oddelenie v spišskonovoveskej nemocnici prišlo darovať krv 20 gymnazistov. Všetko sú to maturanti a prvodarcovia.

“Ja som z nich nadšená. Prišli o stužkovú, ale aspoň takto sa u nás zišli. Dúfam, že aspoň takto si zapamätajú, ako končili ročník,” uviedla primárka oddelenia Štefánia Bevilaquová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Keďže maturanti prišli o stužkové slávnosti, na hematologicko-transfúznom oddelení im ich aspoň symbolicky nahradili. „Dostali zelené stužky, sú to stužky nádeje, stužky podpory na maturitu, ale dovolím si povedať, že pre našich pacientov to znamená oveľa viac. Zelený respirátor ako spomienka, diplom a pero,” povedala riaditeľka nemocnice Renáta Šuláková.

Zdravotníci veria, že takáto aktivita v čase, keď vo všetkých našich nemocniciach zásoby krvi veľmi chýbajú, inšpiruje aj ostatných študentov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny