Na hlavný obsah

Mestá a obce sa pripravujú na vianočné trhy

Ich otvorenie môže prekaziť zhoršenie epidemickej situácie.

Mestá a obce sa pripravujú na vianočné trhy. Predajné stánky sa vo viacerých kútoch Slovenska vracajú po ročnej pandemickej prestávke.

Trhy na námestiach však budú iné. Niekde vynechajú kultúrny program, inde skrátia predajné dni či obmedzia predaj občerstvenia.

„Tento rok nebudeme mať stánky s občerstvením, ani kultúrny program, občerstvenie ponúknu prevádzky tu na námestí, o vianočnú atmosféru sa postará mesto. Budeme hrať vianočné pesničky a melódie z reproduktorov, ktoré sú umiestnené na námestí,“ priblížila hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová.

Vianočné mestečko tak budú tvoriť aspoň remeselné trhy.
Tie budú dominovať aj v Banskej Bystrici. Stánky s občerstvením nebudú súčasťou vianočných trhov, pokrmy však môžu zabezpečiť prevádzky v centre.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Plánovanie vianočných trhov majú zložité mestá v čiernej zóne kovidového automatu. Vyčkávajú.

„Už druhý týždeň sme v čiernej fáze, každopádne keď bude táto fáza pretrvávať, vianočné trhy neprichádzajú do úvahy. Samozrejme ak by sa situácia zlepšila, boli by sme červení či bordoví, v Starej Ľubovne budú,“ priblížil Ľuboš Tomko, (nezávislý), primátor mesta Stará Ľubovňa.

Na otvorenie trhov sa pripravujú v našom hlavnom meste. Vôňa punču či cigánskej by sa mala v centre šíriť od 26 novembra.

„My už v tejto chvíli rátame s tým, že trhy budú priestorovo obmedzené, rátame aj s kontrolovanými vstupmi,“ prezradila Katarína Rajčanová, hovorkyňa hlavného mesta SR Bratislavy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko