Na hlavný obsah

Ministerstvo zdravotníctva navrhuje zaviesť lokálny núdzový stav

Platil by pre regióny, kde je situácia najhoršia.

Ministerstvo zdravotníctva navrhuje zaviesť lokálny núdzový stav
Na snímke zľava šéf Inštitútu zdravotných analýz Matej Mišík, minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) a hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. Foto: TASR

Ministerstvo zdravotníctva predstavilo návrh na zavedenie lokálneho núdzového stavu pre regióny, kde je pandemická situácia najhoršia. Informovala o tom hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová po rokovaní Ústredného krízového štábu.

Bez vyhlásenia núdzového stavu nie je možné obmedzovať pohyb osôb ani v tých najhorších okresoch. Návrh by musela schváliť vláda.

Eliášová spresnila, že na konkrétnych detailoch návrhu ministerstvo pracuje a bude o ňom podrobnejšie informovať budúci týždeň v prípade, že k takémuto kroku dôjde.

Mimoriadne rokovanie Ústredného krízového štábu inicioval rezort zdravotníctva, pretože aktuálnu epidemickú situáciu považuje za veľmi vážnu.

Na zasadnutí informovali svojich kolegov z krízového štábu o záveroch konzília odborníkov. Konkrétne návrhy, ako závery zaviesť do praxe, majú priniesť jednotlivé ministerstvá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko