Na hlavný obsah

Molčan triumfoval na turnaji v Helsinkách, dostane sa do prvej stovky svetového rebríčka

Zaistil si účasť na Australian Open.

Molčan triumfoval na turnaji v Helsinkách, dostane sa do prvej stovky svetového rebríčka
Na snímke slovenský tenista Alex Molčan. Foto: TASR

Slovenský tenista Alex Molčan triumfoval na challengrovom turnaji v Helsinkách. V nedeľnom (21. 11.) finále si ako tretí nasadený hráč poradil s Joaom Sousom z Portugalska hladko v dvoch setoch 6:3, 6:2 a v pondelok (22. 11.) bude premiérovo v kariére figurovať v najlepšej stovke svetového rebríčka.

Pred turnajom bol v rebríčku ATP v pozícii slovenskej singlovej jednotky na 103. pozícii, v online vydaní sa posunul už na 87. miesto. Zabezpečil si tak účasť v hlavnej súťaži na prvom grandslamovom turnaji budúcej sezóny Australian Open v Melbourne.

Vo finále nedal Sousovi šancu a triumfoval za 68 minút, hoci v prvom sete ako prvý prišiel o svoj servis v piatej hre. Súpera však vzápätí dvakrát brejkol a prvý set sa stal jeho korisťou. V druhom už na dvorci jasne dominoval, prelomil podanie Sousu v tretej a siedmej hre a dokráčal k triumfe.

Pre Molčana je to druhý titul vo dvojhre na challengrovom okruhu, prvý získal v tejto sezóne v Liberci. Na svojom konte má aj deblový titul z Cherbourgu s partnerom Lukášom Kleinom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport