Na hlavný obsah

Monacká kňažná Charlene prežila kolaps, lieči sa v zahraničí

Podľa slov kniežaťa Alberta II. trpí extrémnou únavou.

Monacká kňažná Charlene prežila kolaps, lieči sa v zahraničí
Monacká kňažná Charlene a monacký princ Albert II. Foto: TASR/AP

Monacká kňažná Charlene, manželka kniežaťa Alberta II., podstupuje z dôvodu extrémneho vyčerpania a celkovej únavy špecializovanú liečbu v zahraničí. Pre agentúru AFP to v utorok (23. 11.) uviedol zdroj blízky monackému kráľovskému palácu, ktorý si neželal byť menovaný.

Zdroj potvrdil, že 43-ročná Charlene sa opäť nachádza mimo Monaka po tom, čo sa len v novembri vrátila k svojej rodine po niekoľkých mesiacoch strávených v Juhoafrickej republike (JAR). V septembri ju tam totiž hospitalizovali a následne tam podstúpila liečbu infekcie ucha, nosa a hrdla, ktorá ju doviedla k fyzickému kolapsu.

„Kňažná Charlene je už nejakú dobu mimo Monaka. Prijali ju do špecializovaného zariadenia v dôsledku veľkej vyčerpanosti spojenej s jej slabosťou,“ uviedol zdroj bez ďalších podrobností.

Informácie o aktuálnej liečbe svojej manželky za hranicami Monaka potvrdil pre americký týždenník People aj samotný Albert II (63). „Bola jednoznačne vyčerpaná, fyzicky i emocionálne,“ povedal.

Dodal, že z tohto dôvodu nebola schopná vykonávať oficiálne povinnosti a nezvládala ani rodinný život. Dodal, že po návrate do Monaka z JAR bola počas prvých hodín v poriadku, ale „potom bolo zjavné, že sa necíti dobre“.

Charlene rušila program už minulý týždeň

Minulý týždeň pozastavila monacká kňažná, občianskym menom Charlene Lynette Wittstocková, v dôsledku svojho zhoršeného zdravotného stavu, svoju účasť na verejných podujatiach. Nezúčastnila sa ani na piatkových oslavách Národného dňa Monaka. Vyvolalo to ďalšie obavy o jej zdravie, ako aj špekulácie o možných problémoch kráľovského páru.

Bývalá olympijská plavkyňa Charlene, sa za monackého panovníka vydala v roku 2011. Albert II uviedol, že problémy jeho manželky „nemajú nič spoločné s ich vzťahom“ a sú „inej povahy“.

Odmietol tiež, že by Charlene trpela rakovinovým ochorením, koronavírusom, ako aj špekulácie, že sa podrobuje kozmetickému chirurgickému zákroku. Poznamenal, že jeho manželka „trpí neuveriteľnou únavou“ a „výrazne stratila na váhe“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet