Na hlavný obsah

Muž v Osle ohrozoval ľudí nožnom, polícia ho zastrelila

Útočil aj na policajtov.

Muž v Osle ohrozoval ľudí nožnom, polícia ho zastrelila
Polícia v Osle smrteľne postrelila útočníka s nožom. Foto: SITA/AP

Nórska polícia zastrelila v utorok (9. 11.) v Osle muža, ktorý okoloidúcich ohrozoval nožom. S odvolaním sa na vyjadrenie tamojších úradov o tom informovala agentúra AP.t

Nórske médiá zverejnili zábery domnelého útočníka s nožom, nahého od pol pása. Polícia najskôr naznačila, že incident si vyžiadal niekoľkých zranených. Neskôr však informovala, že ľahko zranený bol len jeden policajt.

Podľa slov policajného šéfa Egila Jörgena Brekkeho dosiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by incident súvisel s terorizmom.

Polícia muža naháňala autom v štvrti Bislett na severe Osla. Narazila do steny budovy, aby mu znemožnila ísť ďalej. Muž však podľa slov policajného hovorcu Torgeira Brendena následne otvoril dvere zmieneného auta a zaútočil na policajtov.

Hovorca ďalej uviedol, že na muža bolo následne vypálených „niekoľko výstrelov“. Nespresnil, či streľbu začali policajti. Dodal, že útočníka potom previezli do nemocnice, kde zraneniam podľahol.

V Nórsku došlo 13. októbra k útoku muža ozbrojeného lukom, šípmi a nožom, ktorý v meste Kongsberg, juhozápadne od Osla, vtedy usmrtil päť ľudí a zranil ďalších troch. Polícia ho na mieste zadržala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet