Na hlavný obsah

Muž vo vlaku v Nemecku pobodal viacerých cestujúcich

Polícia ubezpečila, že už žiadne nebezpečenstvo nehrozí.

Muž vo vlaku v Nemecku pobodal viacerých cestujúcich
Na snímke vlak Intercity Express (ICE) v ktorom došlo k incidentu. Foto: TASR/DPA

Viacero ľudí utrpelo v sobotu (6. 11.) zranenia pri útoku nožom vo výsokorýchlostnom vlaku v Bavorsku. Privolaní policajti zadržali jedného muža, oznámila podľa miestnych médií nemecká polícia.

Polícia prijala o 9.20 h tiesňové volanie, podľa ktorého došlo vo vlaku Intercity Express (ICE) na trati medzi Regensburgom a Norimbergom k útoku na cestujúcich.

Hovorca Červeného kríža stanici BR povedal, že pri incidente boli ťažko zranení traja ľudia. Podľa zdroja z bezpečnostných zložiek, na ktorý sa odvoláva agentúra DPA, nie je žiaden z napadnutých v ohrození života. Polícia však ubezpečila, že v súvislosti s týmto prípadom už žiadne nebezpečenstvo nehrozí.

Bulvárny denník Bild v súvislosti s pravdepodobným útočníkom píše o 27-ročnom mužovi arabského pôvodu, ktorý vykazoval známky psychických problémov a vo vlaku volal o pomoc. Vyšetrovatelia podľa novín zatiaľ nepracujú s terorizmom ako možným motívom útoku

Vlak zastavili v obci Seubersdorf. Hovorca železničnej spoločnosti Deutsche Bahn (DB) podľa agentúry DPA uviedol, že trať medzi Regenburgom a Norimbergom je aktuálne uzavretá. Z vlaku evakuovali 200 až 300 ľudí.

Nemecký minister vnútra Horst Seehofer vyjadril zdesenie zo „strašného“ útoku vo vlaku a vyjadril nádej, že zranení i svedkovia sa skoro a úplne zotavia. Konzervatívny bavorský politik vyzval zároveň na pokoj s tým, že závery bude možné vyvodzovať až po objasnení pozadia tohto činu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet