Na hlavný obsah

Naď: Stojím za policajtmi, zásah v Piešťanoch mohol byť ešte tvrdší

Polícia zasahovala voči ľuďom, ktorí odmietali mať respirátor v supermarkete.

Naď: Stojím za policajtmi, zásah v Piešťanoch mohol byť ešte tvrdší
Policajný zásah v piešťanskom supermarkete. Foto: Facebook - Polícia SR

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) sa postavil za policajtov, ktorí zakročili voči voči skupine osôb, ktoré si počas štvrtkového (4. 11.) nákupu v jednom z piešťanských supermarketov odmietli nasadiť respirátor. Uviedol to v sobotu (6. 11.) v statuse na sociálnej sieti.

Polícia podľa neho robí všetko preto, aby ochránila zdravie a majetok občanov. „Naopak, vandali, grázli a dezoláti, ktorí som presvedčený, že za peniaze a s jasným cieľom provokácie, porušujú po celom Slovensku zákony,“ uviedol Naď.

Minister upozorňuje, že pokiaľ si štát nedokáže poradiť s malou skupinou porušujúcou nariadenia a právne normy, slušná a väčšia časť obyvateľov bude trpieť.

„Opice na plote úradu vlády, opice na štadióne v Trnave a opice v Lidli v Piešťanoch, Prievidzi a inde, či opice a dezoláti pred domom lekárov a vedcov. Stále tá istá skupina výtržníkov, ktorí pre našu spoločnosť nerobia nič dobré. Naopak, porušujú zákony, provokujú, ničia, urážajú, vyhrážajú sa,“ konštatoval minister. Dodal, že stojí za policajným zásahom, ktorý podľa neho mohol byť ešte tvrdší.

Policajti použili donucovacie prostriedky voči skupine ľudí bez rúšok po tom, čo blokovali pokladne v supermarkete, bránili ostatným zákazníkom v dokončení nákupu a odmietli polícii predložiť občianske preukazy.

V piešťanskom okrese podľa aktuálnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR platí, že vo všetkých vnútorných priestoroch je povinné nosiť na ústach a nose respirátor. To skupina aj po opätovných výzvach odmietala.

Polícia počas incidentu zadržala troch mužov z Nitrianskeho kraja, prípadom sa už zaoberá aj vyšetrovateľ. Pri incidente sa zranili dvaja zadržaní a jeden policajt. Policajtov sa zastal aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet