Na hlavný obsah

Nadácia Zastavme korupciu kritizuje výber nového šéfa NCZI

Tvrdí, že výber bol netransparentný.

Nového šéfa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) vybrali netransparentne. Tvrdí to člen Nadácie Zastavme korupciu. Podľa Petra Kováča, ktorý bol na výberovom konaní ako prísediaci, väčšina uchádzačov nedostala priestor na predstavenie svojich projektov.

Navyše ani jeden z odborníkov neodporučil, aby sa zvolený Peter Lukáč stal šéfom centra. Rozhodovala však sedemčlenná komisia. Ministerstvo zdravotníctva pochybnosti odmieta.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Možnosť odprezentovať projekty na výberovom konaní dostali len dvaja uchádzači z desiatich. Ostatní totiž vypadli po teste z anglického jazyka. Nadácia tvrdí, že výber sa mal začať práve prezentáciou.

„Aby verejnosť mala predstavu o všetkých projektoch jednotlivých kandidátov, aby si mohla vytvoriť predstavy o tom, ako kandidáti komunikujú, ako odpovedajú pod tlakom otázok,“ myslí si Peter Kováč z Nadácie Zastavme korupciu.

Ministerstvo zdravotníctva dané výberové konanie neplánuje zopakovať. „Bolo transparentné a víťaz vzišiel z riadneho verejného výberového konania. Mal najviac bodov čo sa týka komisie a takisto toto výberové konanie bolo verejné,“ uviedla hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová.

Rezort zdravotníctva dodáva, že výsledky verejného konania sú spolu s bodovým ohodnotením zverejnené na webovej stránke ministerstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko