Na hlavný obsah

Nedostatok vodičov ochromil dopravu v Bratislavskom kraji

Niektoré linky nepremávajú.

Od začiatku mesiaca na Záhorí nepremávajú niektoré autobusové linky. Výpadok spojov je podľa vedenia Slovak Lines spôsobený blížiacou sa zmenou dopravcu.

Od 15. novembra budú v okolí hlavného mesta jazdiť autobusy spoločnosti Arriva. Konkurenčný boj o vodičov sa dotkol aj Dopravného podniku Bratislava. Chýba im približne 60 zamestnancov. Vedenie Arrivy odmieta, že by to súviselo s prijímaním nových vodičov u nich.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

S príchodom nového dopravcu má v Bratislavskom samosprávnom kraji nastať viacero zmien. V prímestskej doprave by mali pribudnúť nočné spoje či expresné linky. Po novom budú všetky zastávky na znamenie.

Dopravu v regióne však ešte 10 dní zabezpečuje Slovak Lines. Od začiatku novembra má problém s vodičmi. Viac ako 20 autobusov v okolí Malaciek vo štvrtok (4. 11.) nepremávalo.

V prípade, že Arriva do 15. novembra neprijme dostatok vodičov, má podľa riaditeľky Bratislavskej integrovanej dopravy Zuzany Horčíkovej pripravené záložné plány. Jedným z nich je premiestnenie vodičov z iných okresov do Bratislavského kraja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny