Na hlavný obsah

Nemecko láme rekordy v počte nakazených, opatrenia sa sprísňujú

Krajina čochvíľa prekoná hranicu 100-tisíc úmrtí.

Nemecko láme rekordy v počte nakazených, opatrenia sa sprísňujú
Ilustračná snímka - zdravotníci sa starajú o pacienta infikovaného koronavírusom. Foto: ČTK/Ondřej Hájek

Nemecko zaznamenalo za posledný deň 66 884 nových nákaz koronavírusom, čo je najviac od začiatku pandémie. Sedemdňová incidencia tam tiež prvýkrát presiahla hranicu 400 infekcií na 100 000 obyvateľov. Vyplýva to z nových údajov, ktoré zverejnil Inštitút Roberta Kocha (RKI). Kvôli rozmachu nákazy od stredy (24. 11.) niektoré spolkové krajiny sprísňujú reštrikcie.

V krajine zomrelo po nákaze koronavírusom ďalších 335 ľudí, Nemecko tak zrejme už čoskoro prekoná hranicu 100 000 mŕtvych od začiatku pandémie. Po novooznámených úmrtiach ich eviduje 99 768.

Šírenie koronavírusu v krajine naďalej zrýchľuje, pred týždňom RKI ohlásil bezmála 53 000 nových ochorení a sedemdňová incidencia predstavovala necelých 320 nových infekcií na 100 000 obyvateľov. Zvyšujú sa aj počty ľudí v nemocniciach.

Opatrenia sa sprísňujú

Na úrovni jednotlivých spolkových krajín aj celého Nemecka sa odteraz sprísňujú niektoré obmedzenia. Ľudia, ktorí nie sú očkovaní proti chorobe covid-19, nesmú od stredy (24. 11.) v Durínsku a Brandenbursku s výnimkou nákupu potravín a liekov vstupovať do obchodov a v noci ani vychádzať z domova.

Skončiť sa musia aj adventné trhy v týchto regiónoch. K podobným krokom vrátane zákazu vianočných trhov prikročili už skôr Sasko s Bavorskom.

Na cestovanie verejnou dopravou v Nemecku je odteraz tiež nevyhnutný doklad o očkovaní, absolvovaní choroby alebo teste.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet