Na hlavný obsah

Nemecko má najvyšší týždenný priemer nových prípadov covidu od začiatku pandémie

Zdravotníci sa obávajú nárastu pacientov.

Nemecko má najvyšší týždenný priemer nových prípadov covidu od začiatku pandémie
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Nemecku za posledný týždeň zaznamenali v priemere 201,1 nových prípadov nákazy koronavírusom na 100 000 obyvateľov, čo je najviac od začiatku pandémie.

Predchádzajúci rekord bol 197,6 z vlaňajšieho 22. decembra, kedy vrcholila druhá vlna pandémie. Nemecko za posledný deň zaznamenalo spolu 15 513 nových prípadov. O vývoji pandémie informovala agentúra DPA s odvolaním sa na pondelkové (8. 11.) ranné údaje Inštitútu Roberta Kocha (RKI), ktorý pandémiu dlhodobo sleduje.

Na rozdiel od minulého roka je tento rok veľké percento obyvateľov zaočkovaných, čo by väčšinu nakazených malo chrániť pred ťažkým priebehom choroby. Napriek tomu sa zdravotníci obávajú, že ak počty novonakazených porastú rovnakým tempom ako v posledných dňoch, počty hospitalizovaných na jednotkách intenzívnej starostlivosti by mohli v priebehu niekoľkých týždňov stúpnuť aj na dvojnásobok, píše DPA.

Za posledný deň zomrelo na covid 33 ľudí, celková bilancia je 96 558 obetí. Celkový počet nakazených je 4,78 miliónov ľudí.

Tri nemecké politické strany, ktoré usilujú o dohodu o koaličnej vláde, v pondelok predložia návrhy na boj so štvrtou vlnou pandémie v krajine, uviedol denník Die Welt. Plán zahŕňa napríklad opätovné zavedenie testov zadarmo. Plán by mal do platnosti vstúpiť najneskôr 25. novembra, keď vyprší platnosť stavu epidemickej núdze.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet