Na hlavný obsah

Nemocnica v Liptovskom Mikuláši bude poskytovať len neodkladnú zdravotnú starostlivosť

Dôvodom je kritická epidemická situácia.

Nemocnica v Liptovskom Mikuláši bude poskytovať len neodkladnú zdravotnú starostlivosť
Ilustračná snímka. Foto: TASR

V Liptovskej nemocnici s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši budú všetky lôžkové oddelenia poskytovať iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť až do odvolania.

Dôvodom je kritická epidemická situácia v súvislosti s ochorením covid-19. Nemocnica o tom informovala v pondelok (8. 11.) na sociálnej sieti.

„Zdravotná starostlivosť o onkologických pacientov, dialyzovaných pacientov alebo o tých, ktorí potrebujú biologickú liečbu, bude zachovaná v maximálnej možnej miere,“ deklarovala nemocnica.

Rovnaký scenár hrozí aj v Prešove

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove je aktuálne vyčlenených 160 lôžok pre pacientov s ochorením covid-19, z toho je 130 obsadených. Ako uviedol riaditeľ Ľubomír Šarník, v nemocnici zvažujú poskytovanie len neodkladnej zdravotnej starostlivosti.

Na infekčnom oddelení je podľa jeho slov hospitalizovaných 117 pacientov a 13, ktorí si vyžadujú umelú pľúcnu ventiláciu, sú hospitalizovaní na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny (OAIM).

„V prípade naplnenia kapacity sa pacienti prevezú do inej nemocnice. Vďaka obetavosti nášho zdravotníckeho personálu sa nám do dnešného dňa s veľkými problémami podarilo udržiavať ‚bielu medicínu‘, ale časť plánovaných výkonov sme musel odkladať. V najbližších hodinách budeme rozhodovať o tom, či nezačneme poskytovať iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť,“ skonštatoval Šarník.

Nemocnica eviduje 117 zamestnancov, ktorí mali pozitívny výsledok testu na ochorenie covid-19. Celkovo má zariadenie viac ako 2 600 zamestnancov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko