Na hlavný obsah

Od pondelka prejdú niektoré školy na dištančnú výučbu

Zimné prázdniny by sa mohli začať skôr.

Od pondelka prejdú niektoré školy na dištančnú výučbu
Ilustračná foto - vyučovanie na základnej umeleckej škole. Foto: TASR

Od pondelka (29. 11.) prejdú na dištančnú výučbu základné umelecké školy či jazykové školy. Zatvorené ostanú centrá voľného času, krúžky a iné mimoškolské aktivity, ktoré sa tiež budú dať realizovať len na diaľku. Oznámil to v piatok (26. 11.) minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Materské, základné a stredné školy či špeciálne školy a poradne pre deti ostanú naďalej otvorené. Školské internáty prejdú do režimu OTP (očkovaní, testovaní a po prekonaní covidu).

Školy podľa ministra nie sú ohniskom infekcie. Konzílium odborníkov pred vládnym oznámením prísnejších opatrení žiadalo, aby boli zatvorené. „Zatvorené školy nevyriešia problém s pandémiou, to vyrieši očkovanie,“ zdôraznil.

Dodal, že zimné prázdniny by sa mohli začať skôr, prezenčné vyučovanie by sa skončilo v piatok 17. decembra.

Platiť má v školách prísny zákaz miešania tried na viacerých hodinách vrátane telesnej výchovy. Školy musia zabezpečiť aj oddelené stravovanie v jedálňach v oddelených časoch tak, aby sa každá trieda stravovala samostatne.

Gröhling pripomenul, že rezort poskytne 4 381 980 eur pre takmer 150 000 zamestnancov škôl alebo školských zariadení, ktoré môžu použiť na nákup dezinfekcie, testov či iných ochranných pomôcok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko