Na hlavný obsah

Operovali mu nesprávne koleno, s odškodnením váhajú

Nitrianskej nemocnici sa požadovaná suma zdá privysoká.

Okresný súd v Nitre začal riešiť spor medzi Fakultnou nemocnicou v Nitre a mužom, ktorému v roku 2019 operovali nesprávne koleno. Poškodený František žiada o vyplatenie nemajetkovej ujmy vo výške 65 000 eur. Nemocnica hovorí o neprimeranej sume.

Keď si pán František pred dva a pol rokom pri futbale zranil pravé koleno, lekári mu odporučili operáciu. Po prebratí z narkózy zistil, že mu v nitrianskej fakultnej nemocnici operovali druhé koleno.

„Žijem s tým a ja som tajne dúfal, že ešte si môžem zašportovať. Dneska musím voľakoho poprosiť, aby mi pokopal záhradu? Mňa odpísali, mňa zničili,“ sťažuje sa pán František.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Okresný súd v Nitre dnes začal pojednávanie vo veci možného odškodnenia poškodeného. Ten žiada od nemocnice za nemajetkovú ujmu 65 000 eur a ďalšie peniaze za sťažené spoločenské uplatnenie.

„Nemôže do dnešného dňa hrávať futbal, tým bol poznačený jeho život nielen v podobe tej fyzickej aktivity, ale aj spoločensky. Už sa so svojimi priateľmi nemôže nestretávať,“ tvrdí Samuel Baránik, právny zástupca poškodeného.

Nemocnica priznáva pochybenie, no zároveň tvrdí, že pán František nemal zdravé ani koleno, ktoré mu omylom operovali. Opiera sa o stanovisko Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny