Na hlavný obsah

Pellegrini bol na polícii vypovedať ako svedok v kauze Mýtnik

Tvrdí, že mu nič nie je kladené za vinu.

Pellegrini bol na polícii vypovedať ako svedok v kauze Mýtnik
Na snímke predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Foto: TASR

Opozičný poslanec a expremiér Peter Pellegrini bol v piatok (12. 11.) vypovedať na policajnom prezídiu v Bratislave ako svedok v kauze Mýtnik.

„Bol som predvolaný pani vyšetrovateľkou ako svedok, odpovedal som na všetky jej otázky a ako svedok aj odchádzam. Nie je mi nič kladené za vinu,“ uviedol po výsluchu Pellegrini. K podrobnostiam výpovede sa vzhľadom na neverejnosť prípravného konania nechcel vyjadrovať.

Ladislav Smejkal, obhajca obvineného podnikateľa Miroslava Výboha, však povedal, že výsluch bývalého predsedu vlády bol veľmi dôležitý.

„Veľmi podrobne popísal všetko, čo bolo potrebné,“ uviedol advokát s tým, že Pellegrini potvrdil, že obvinenia voči Miroslavovi Výbohovi sú nepravdivé.

„Pán Pellegrini poprel, že by sa niečo také stalo,“ uviedol Smejkal na margo obvinenia, že mu Miroslav Výboh odovzdal úplatok. „Celú tú záležitosť odmieta, rovnako ako náš klient,“ zdôraznil.

Pokiaľ ide o samotného Miroslava Výboha, podľa Smejkala sa nevyhýba trestnému stíhaniu a napriek tomu, že je v zahraničí, má záujem vypovedať cez telemost. „Riešime to s políciou,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko