Na hlavný obsah

Po sprísnení opatrení pre nezaočkovaných v Grécku narástol záujem o vakcíny

Nezaočkovaní zamestnanci sa musia testovať dvakrát týždenne.

Po sprísnení opatrení pre nezaočkovaných v Grécku narástol záujem o vakcíny
Foto: TASR/AP

Počet ľudí v Grécku, ktorí dostali prvú dávku vakcíny proti koronavírusu, sa tento týždeň v porovnaní s minulým takmer zdvojnásobil po tom, ako vláda schválila prísnejšie opatrenia pre nezaočkovaných obyvateľov. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA.

V prvom novembrovom týždni sa podľa správy denníka Kathimerini nechalo zaočkovať prvou dávkou viac ako 40 000 ľudí. V poslednom týždni októbra to bolo približne 25 000 ľudí.

Od soboty (6. 11.) môžu nezaočkovaní ľudia v Grécku vstupovať do verejných vnútorných priestorov len vtedy, ak sa preukážu negatívnym výsledkom testu. Platí to aj pre štátne úrady. Výnimku majú potraviny a lekárne. Nezaočkovaní zamestnanci musia okrem toho predložiť dva negatívne testy za týždeň.

Tieto opatrenia podliehajú aj prísnejším kontrolám, na ktoré vláda vyčlenila ďalších približne 8 000 policajtov. Podľa polície len v sobotu v celej krajine prebehlo okolo 85 000 kontrol. Výsledkom sú stovky pokút a viacero uzavretých gastronomických prevádzok. Pre nezaočkovaných hostí bez aktuálneho testu je stanovená pokuta 300 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet