Na hlavný obsah

Policajný zásah v piešťanskom supermarkete bol legitímny, tvrdí minister vnútra

Odsúdil správanie antirúškarov.

Policajný zásah v piešťanskom supermarkete bol legitímny, tvrdí minister vnútra
Na ilustračnej snímke policajné auto. Foto: TASR

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) považuje zásah polície v Piešťanoch voči ľuďom bez rúšok za absolútne legitímny. Policajtom deklaroval plnú podporu.

„Absolútne odsudzujem správanie ľudí, ktorí prídu do obchodu a nedodržiavajú protipandemické opatrenia, ktoré sú dané a legitímne,“ povedal Mikulec. Poukázal na to, že dodržiavaním opatrení nechránia len samých seba, ale aj ostatných.

Napadnutie policajta je podľa šéfa rezortu „cez čiaru“. „Budem trvať na postihovaní takýchto ľudí,“ zdôraznil. Odsúdil, že sa rozširujú osobné údaje policajtov, poskytnúť im chce ochranu. Prijímať sa majú aj ďalšie opatrenia.

S Mikulcom súhlasí aj predseda vlády Eduard Heger (OĽANO), ktorý zákrok policajtov označil za primeraný. Zdôraznil, že takéto správanie a narúšanie verejného poriadku štát nebude tolerovať.

„Je smutné, ale zároveň ani neprekvapuje, že miesto toho, aby sme sa v časoch krízy spojili, Robert Fico a spol. z bezpečia svojich poslaneckých funkcií povzbudzujú ľudí k agresii,“ napísal premiér na sociálnej sieti.

„Nevedia sa zmieriť so spravodlivosťou, ktorá rozbíja ich sny o večnej beztrestnosti. Preto vsadili na zlobu a rozvrat. Nedajme sa nimi nakaziť,“ dodal.

Ohrozovanie bezpečnosti

Poslanecké kluby OĽANO aj SaS tiež ostro odsúdili správanie organizovanej skupiny antirúškarov, ktorí si myslia, že v čase zhoršenej epidemickej situácie, sú nad zákonom a opatreniami.

„Neohrozujú seba ale hlavne zákazníkov a zamestnancov, ktorým svojim nezodpovedným chovaním strpčujú život. Myslia si, že zákony a nariadenia pre nich neplatia a svojou nezodpovednosťou prispievajú k zhoršovaniu pandemickej situácie,” povedal poslanec Andrej Stančík (OĽANO).

Oba kluby sa tiež postavili za zásah policajtov. „Jednoznačne stojíme za policajtmi, ktorí po opakovaných provokáciách zakročili voči týmto vandalom. Je neprípustné, aby tu niekto terorizoval slušných ľudí, zákazníkov, predavačov či SBSkárov, len preto, že dodržujú platné nariadenia a chránia rúškami seba a ostatných,“ zdôraznil poslanec Miroslav Žiak (SaS).

Skritizoval aj Roberta Kaliňáka a Smer-SD za podporu takéhoto antisystémového správania. „Robert Kaliňák v minulosti obhajoval neopodstatnené policajné zákroky voči Rómom, teraz však policajtov za správny zásah kritizuje a stojí na strane nezákonnosti a hoaxerov. Je to hanba a vizitka celej opozície, ktorá tu rozdúchava vášne a šíri konšpiračné teórie,“ dodal Žiak.

Poslanec Alojz Baránik (SaS) navyše označil útok na policajtov, vyhrážky voči nim a ich rodinám a podnecovanie k útokom na verejných činiteľov za trestný čin.

Polícia sa začala zaoberať aj vyhrážkami na adresu zasahujúcich policajtov zo strany niektorých používateľov facebooku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko