Na hlavný obsah

Polícia na kontroly dodržiavania opatrení využíva všetky dostupné sily

Za minulý týždeň skontrolovala viac než 30 000 osôb.

Polícia na kontroly dodržiavania opatrení využíva všetky dostupné sily
Na snímke policajti kontrolujú dodržiavanie opatrení. Foto: TASR

Polícia od pondelka (22. 11.) posilnila kontroly dodržiavania pandemických opatrení. Maximálne využíva dostupné sily a prostriedky prostredníctvom všetkých služieb Policajného zboru.

Zameriava sa najmä na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb, hlavne vstupy do nákupných stredísk, reštauračných zariadení či prevádzok. Taktiež úzko spolupracujú s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Policajti zároveň robia aj naďalej informačno-osvetovú činnosť v podobe vysvetľovania a informovania občanov o aktuálnych epidemických opatreniach, ktoré je potrebné dodržiavať, s upozornením na následky a postihy, ktoré hrozia v prípade ich nedodržania,“ vysvetlila hovorkyňa. Každé porušenie opatrení posudzujú podľa nej individuálne.

Najviac priestupkov bolo v Prešovskom kraji

Za minulý týždeň skontrolovalo približne 12 000 policajtov viac ako 30 100 osôb. Od začiatku roka polícia zaznamenala 67 409 priestupkov a deliktov, ktoré riešili v súvislosti s dodržiavaním protiepidemických opatrení.

Išlo o porušenia lekárom stanovenej karantény (1 763), porušenia povinnosti nosenia rúšok (20 984), porušenia zákazu otvorenia prevádzok (143) a porušenia zákazu vychádzania (44 519).

V uvedenom období vybavili v blokovom konaní 50 092 prípadov, napomenutím viac ako 8 265 prípadov, 6 474 prípadov policajti postúpili na príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva a ďalších 2 578 prípadov je ešte v riešení.

Hovorkyňa doplnila, že najviac priestupkov a správnych deliktov zaznamenali v Prešovskom, Košickom a Banskobystrickom kraji, najmenej v Trenčianskom a Nitrianskom kraji.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko