Na hlavný obsah

Polícia zaklopala žene, ktorá šírila klamstvo o falšovaní covidových štatistík

Priznala, že neuviedla pravdivé informácie.

Polícia navštívila ženu, ktorá na sociálnej sieti zverejnila klamlivú informáciu o falšovaní štatistík o úmrtiach na COVID-19 v nemocniciach.

„Známemu zomrel otec v nemocnici, ponúkli mu 700€, keď dovolí napísať do papierov, že otec zomrel na covid, aspoň mal na pohreb,“ napísala na facebooku. Policajtom, ktorí prišli informáciu preveriť, priznala, že neuviedla pravdivé informácie.

„Táto osoba parafrázovane povedala: „To, čo som napísala na Facebooku mi povedal neznámy muž, ktorého som zobrala cestou z autobusu. Potom vystúpil a ja neviem, kam išiel. Tento muž mi povedal, že to všetko počul od známeho a ten to počul od známeho a mužov známy známeho to počul od svojho známeho. Viac o tom nič neviem,“ priblížila polícia.

Aj ministerstvo zdravotníctva apeluje na ľudí, aby na sociálnych sieťach nepodliehali hoaxom a počúvali odborníkov. „Pravidelne nám do komentárov píšu zdravotníci priamo z nemocníc. Sú to skúsení, študovaní odborníci alebo odborníčky s bohatou praktickou skúsenosťou s ochorením COVID-19. Naše dáta o účinnosti očkovania dopĺňajú o živú, bezprostrednú skúsenosť, ktorú pozorujú na vlastné oči. Denne vidia trápiacich sa pacientov a aj ľudí, ktorí im zomierajú pred očami,“ uviedlo ministerstvo s tým, že lekári často čelia invektívam zo strany ľudí bez príslušného vzdelania a praxe.

„Mnohí z týchto ľudí nakoniec v nemocnici skončia a niektorí môžu skončiť aj v rukách lekára, ktorému na internete vynadali,“ skonštatovalo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko