Na hlavný obsah

Poľský prezident pre napätie na hranici s Bieloruskom skrátil návštevu Slovenska

Andrzej Duda mal prísť už v pondelok.

Poľský prezident pre napätie na hranici s Bieloruskom skrátil návštevu Slovenska
Na ilustračnej snímke poľský prezident Andrzej Duda. Foto: SITA/AP

Poľský prezident Andrzej Duda pre vážnu situáciu na poľsko-bieloruskej hranici skrátil návštevu Slovenska. Duda príde na oficiálnu návštevu SR v utorok (9. 11.).

Pôvodne mal na Slovensko pricestovať už v pondelok (8. 11.). Informovala o tom spravodajská stanica poľského verejnoprávneho rozhlasu Polskie Radio 24. Správu im potvrdil šéf poľského Úradu pre národnú bezpečnosť Pawel Soloch.

„Prezident Andrzej Duda sa rozhodol upraviť svoje plány na najbližšie dni. Dnes (pondelok) mal ísť na Slovensko, avšak rozhodol sa skrátiť túto návštevu,“ povedal Soloch.

„Prezident Andrzej Duda sa rozhodol skrátiť plánovanú návštevu Slovenska a zrušiť jej prvý deň. Návšteva je naplánovaná na zajtrajšok (utorok) a jej hlavným bodom bude oboznámenie spojenca so situáciou na poľsko-bieloruských hraniciach. So Slovenskom sme v neustálom kontakte,“ napísal na sociálnej sieti Kumoch.

Andrzeja Dudu v utorok v Bratislave privíta prezidentka SR Zuzana Čaputová. Počas návštevy Slovenska sa Duda stretne aj s premiérom SR Eduardom Hegerom a predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet