Na hlavný obsah

Predávajú pozemky, na ktorých sa nemôže stavať

Odborníci ľuďom radia, aby si pred kúpou pozemok preverili.

Realitná kancelária ponúka v Banskej Bystrici na predaj pozemok na bytovú výstavbu. Podľa územného plánu mesta však na danom pozemku prípadný kupec stavať nemôže.

„Územie Komenského je v územnom pláne mesta Banská Bystrica určené na využitie ako sprievodná a izolačná zeleň, a ako nezastavateľné územie,“ tvrdí Zdenka Marhefková, hovorkyňa mesta.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Oslovili sme aj realitnú kanceláriu, ktorá v ponuke uvádza, že plánovaná výstavba je schválená v územnom pláne.

„Na základe vydanej územno-plánovacej informácie je prípustná zastavanosť 75 percent, čo v tomto prípade konkrétne predstavuje plochu 311 štvorcových metrov. Zvyšok parcely je aktuálne vedený ako zelená plocha. O tejto skutočnosti záujemcov, samozrejme, informujeme už pri prvom kontakte,“ uviedla v stanovisku realitná kancelária.

„Ponúkajú to na predaj, čiže tam nejaký zámer zatiaľ nie je definovaný, len že je to vhodné na výstavbu, a to v podstate nie je pravda,“ hovorí Hana Kasová, poslankyňa Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici.

V prípade, že by chcel niekto na danom pozemku začať stavať napríklad rodinný dom, musí byť najprv schválený doplnok územného plánu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny