Na hlavný obsah

Premiér Heger: Sloboda je spojená so zodpovednosťou

Vzdelanie vychováva k pokore, úcte, láske i odvahe, tvrdí.

Premiér Heger: Sloboda je spojená so zodpovednosťou
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger počas položenia venca k pamätníku Brána slobody na Devíne pri príležitostí Dňa boja za slobodu a demokraciu. Foto: TASR

„Sloboda neotvára dvere pre násilie a agresiu, ale pre zodpovednosť. Ak chceme, aby sloboda a demokracia žili na Slovensku pevne, potrebujeme investovať do vzdelania, ktoré vychováva k pokore, úcte, láske i odvahe,“ vyhlásil premiér Eduard Heger (OĽANO).

Predseda vlády položil veniec pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu k pamätníku Brána slobody v bratislavskom Devíne.

„Kapitola násilia sa uzavrela, aj tento pamätník hovorí o stovkách obetí, ktorí zahynuli v diktatúre. Otvorila sa nová kapitola a ľudia, ktorí nám vymohli demokraciu a slobodu, ich uvádzali do života. Priniesť slobodu, rozvinúť ju a zakoreniť v mysliach ľudí nie je po 32 rokoch vôbec jednoduché. Sloboda je spojená so zodpovednosťou,“ pripomenul premiér.

Za slobodu a demokraciu vďačíme podľa Hegera ľuďom, ktorí boli odvážni, cieľavedomí a enormne nasadení. „Vďaka patrí aj občanom, ktorí im vyjadrovali silnú podporu,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko