Na hlavný obsah

Prezidentka: Prehrávame boj s covidom

Dôležité je podľa nej počúvať odborníkov.

Prezidentka: Prehrávame boj s covidom
Prezidentka SR Zuzana Čaputová a v pozadí minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský po návšteve Oddelenia intenzívnej medicíny Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) v Ružinove v súvislosti s pandemickou situáciou. Foto: SITA

„Prehrávame boj s covidom, a to najmä v zmysle, že sme najhorší v počte infikovaných na svete,“ povedala prezidentka Zuzana Čaputová po utorkovej (23. 11.) návšteve Univerzitnej nemocnice Bratislava v Ružinove.

Teraz sa podľa hlavy štátu musia obmedziť všetci a voči ľuďom, ktorí sa očkovali a dodržiavali opatrenia, je to nefér. „Odborníci jasne hovoria, že potrebujeme obmedziť mobilitu, že potrebujeme lockdown. Je to nepopulárne opatrenie, ale musí sa dotknúť všetkých, či sú zaočkovaní alebo nezaočkovaní.“ Verí, že keď sa situácia zlepší, prístup očkovaných bude zohľadnený.

„Neviem, čo viac treba, aby sme zmenili prístup. Čo viac treba vidieť ako vyčerpaný zdravotnícky personál,“ dodala. „Čo viac ešte potrebujeme počuť, ako to, že sme so svojím prístupom najhorší na svete,“ pripomenula.

Za najdôležitejšie považuje počúvať odborníkov. Musíme prestať šíriť bludy o covide, prestať tliachať o covide a počúvať odborníkov. Mám pocit, že žijem v krajine, ktorej nerozumiem,” povedala. Tvrdí, že ešte stále je tu nenávisť voči ľuďom, ktorí zachraňujú ľudské životy.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) sa poďakoval všetkým, ktorí sa starajú o pacientov. To, čo zažíva personál, je podľa neho „neprijateľné a nepredstaviteľné“.

Riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava Roland Schaller dodal, že si váži každú podporu, ktorú dostávajú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko