Na hlavný obsah

Pri porušovaní opatrení hlásili, že sú živé bytosti a neuznávajú právny štát. Zasiahnuť musela polícia

Stalo sa to na pošte v Gabčíkove.

Traja ľudia v pondelok (22. 11.) odmietli v priestoroch pošty v Gabčíkove dodržiavanie aktuálnych protiepidemických opatrení. Zakročiť musela polícia, ktorá informovala o incidente v utorok (23. 11.) na sociálnej sieti.

„Na miestnu poštu prišli dvaja muži a jedna žena v poobedných hodinách bez prekrytia dýchacích ciest. Pracovníčka ich požiadala, aby dodržiavali aktuálne pandemické opatrenia. Na výzvu nereagovali a priestory pošty nechceli opustiť,“ napísali policajti.

Dodali, že spomenutí traja ľudia vyhlasovali, že hoci sú občanmi SR, „považujú sa za živé bytosti, neuznávajú právny štát a nebudú dodržiavať akékoľvek opatrenia, ani tie pandemické“.

„Privolaná hliadka ich nakoniec vyzvala, aby objekt opustili a z dôvodu, že nebolo možné osoby na mieste stotožniť, požiadali ich, aby ich nasledovali na policajnú stanicu. Všetky osoby policajti nakoniec stotožnili a vypočuli,“ uviedla polícia s tým, že spracuje správu, ktorú predloží príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva na ďalšie konanie a rozhodnutie o priestupku.

Polícia na facebooku dodala, že od pondelka zvýšila kontroly dodržiavania opatrení a v prípade, že sa osoba nespolupracuje s policajnou hliadkou, tá má v rámci zákona o Policajnom zbore viacero oprávnení, ako riešiť situáciu na mieste.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny