Na hlavný obsah

Pri výbuchu cisterny v metropole Sierry Leone zomrelo cez 90 ľudí

Cisterna bola plná paliva.

Výbuch cisterny s palivom v hlavnom meste Sierry Leone neprežilo najmenej 91 ľudí. Oznámilo to v sobotu (6. 11.) vedenie tamojšej márnice.

Jej riaditeľ Sinneh Kamara, ktorého citovala agentúra Reuters, povedal, že zariadenie vo Freetowne prijalo 91 tiel ľudí, ktorí prišli o život pri rannom výbuchu cisterny. Podľa starostky mesta ľudia zomreli, keď sa po explózii priblížili k vozidlu v snahe nabrať unikajúce palivo.

Dvanásťmetrová cisterna sa zrazila v piatok (5. 11.) neskoro večer s iným vozidlom na rušnej križovatke vo Freetowne. Na snímkach publikovaných miestnymi médiami bolo vidieť množstvo spálených tiel. Riaditeľ miestnej márnice Sinneh Kamara, ktorého citovala agentúra Reuters, povedal, že zariadenie prijalo 91 tiel.

Videá na sociálnych sieťach zachytávajú zhorené telá, horiace vozidlá a domy. Agentúra Reuters ich autentickosť nedokázala overiť.

„Kolujú zvesti, že o život prišlo viac ako 100 ľudí,“ napísala na sociálnej sieti už skôr starostka Freetownu Yvonne Akiová – Sawyerrová. Vysvetlila, že výbuch po nehode si vyžiadal obete medzi tými, ktorí sa zbehli naberať unikajúce palivo.

Rozsah škôd na majetku zatiaľ nie je známy, uviedla starostka a dodala, že na mieste je polícia a jej zástupca, ktorí pomáhajú ľuďom z úradu riadenia katastrof.

Prístav Freetown s miliónom obyvateľov bol v minulých rokoch dejiskom iných tragických udalostí. V marci sa zranilo pri požiari v tamojšom slume 80 ľudí a vyše 5 000 sa muselo vysťahovať. V roku 2017 po silných dažďoch nasledoval príval bahna, ktoré zaplnilo mesto. O život prišlo na 1 000 ľudí a 3 000 ďalších zostalo bez domova.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet